22 Haziran 2011 Çarşamba

Sevdiğine Kavuşmak İçin Okunacak Dua

Bu dua her namazdan sonra diğer dularda olduğu gibi halis ve iyi bir niyetle okunmalıdır. Yani duayı okurken içten istemelisiniz ki duanız rabbe ulaşsın. Etkisi tecrübe ile sabittir.

Dua:

لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ رَبَّنَا لاَ تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلاَ تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلاَ تُحَمِّلْنَا مَا لاَ طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَآ أَنتَ مَوْلاَنَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ

Okunuşu:

Lâ yukellifullâhu nefsen illâ vus'ahâ lehâ mâ kesebet ve aleyhâ mektesebet rabbenâ lâ tuâhıznâ in nesînâ ev ahta'nâ, rabbenâ ve lâ tahmil aleynâ ısran kemâ hameltehu alellezîne min kablinâ, rabbenâ ve lâ tuhammilnâ mâ lâ tâkate lenâ bih(bihî), va'fu annâ, vagfir lenâ, verhamnâ, ente mevlânâ fensurnâ alel kavmil kâfirîn(kâfirîne).


Manası:


Allah kimseyi gücünün yettiğinden başkasıyla mükellef kılmaz (sorumlu tutmaz). Kazandığı (dereceler) onundur ve iktisap ettiği (kazandığı negatif dereceler) de onundur (sorumluluğu onun üzerindedir). Rabbimiz! Şâyet unuttuysak veya hata yaptıysak bizi aheze etme (sorgulama). Rabbimiz, bizden öncekilere yüklediğin gibi bizim üzerimize ağır yük yükleme. Rabbimiz, takat (güç) yetiremeyeceğimiz şeyi bize yükleme. Ve bizi af ve mağfiret et ve bize rahmet et (Rahîm esması ile bize tecelli et, rahmet nurunu gönder). sen bizim Mevlâmız'sın. Artık kâfirler kavmine karşı bize yardım et.

Cuma Gecesi Okunacak Dilek Duası

Bu dua perşembeyi cumaya bağlayan gece yani cuma gecesi okunur. Okumadan önce güzel bir şekilde abdest almalı ve halis niyyet ile okunmalıdır. Bu dua cuma gecesi 40 defa okunur ve hacet söylenir veya başlamadan önce hacetin niyeti ile okunur.

Dua:

Bismillâhirahmanirrahim

Sübhânel âlimillezî lem yechel. Sübhânel kadiymillezî lem yezel. Sübhânel cevvâdillezî lem yebhal. Sübhânel haliymillezî lâ yâ'celü. Allâhümmakdı hâcetî yâ Allâhü ya Allâhü ya Allâhü yâ Rabbi yâ Rabbi yâ Rabbi yâ hayyü yâ kayyûmü yâ zel celâli vel ikrâmi bi rahmetike yâ erhamer râhımiyn. Vel hamdü lillâhi rabbil âlemiyn.