29 Kasım 2010 Pazartesi

Geçim Darlığından Kurtulmak İçin

Geçim darlığı olan, maddi yönden sıkıntılara boğuşan ve çıkış yolu bulmayan bir kimse her farz namazından sonra aşağıda ki duayı 100 defa okursa, geçim darlığından kurtulur rızkı bollaşır.

Dua:
Allahu Latiyfun bi ibâdihi yerzuku men yeşâu ve hüvel kaviyyül aziz.

Halis niyet ve kalp ile yapılıpta geri dönen hiçbir dua yoktur.


 

27 Kasım 2010 Cumartesi

Düşmanları Uzaklaştırmak İçin Okunacak Dua

Size sıkıntı veren, zarar veren düşmanlarınız var ve bunlardan kurtulmak istiyorsanız Tebbet Suresini günde 3 defa okuyun ve bu düşmanların sizden uzaklaşması için dua edin. Tecrübe edilmiştir.

Tebbet Suresi

 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

تَبَّتْ يَدَا أَبِي لَهَبٍ وَتَبَّ . مَا أَغْنَى عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَ . سَيَصْلَى نَاراً ذَاتَ لَهَبٍ . وَامْرَأَتُهُ 
حَمَّالَةَ الْحَطَبِ . فِي جِيدِهَا حَبْلٌ مِّن مَّسَدٍ



Okunuşu 

Bismillahirrahmanirrahim.

Tebbet yedâ ebî lehebin ve tebbe. Mâ agnâ anhü mâlühû ve mâ keseb. Seyaslâ nâren zâte leheb. Vemraetühû hammâletelhatab. Fî cîdihâ hablün min mesed.


26 Kasım 2010 Cuma

Başı Dertte Olanların Okuyacağı Dua

Her hangi bir belaya bulaşan, başı derde giren ve kurtuluş yolu bulamayan kimseler aşağıda ki duayı sabah akşam 7 şer defa okurlarsa Allah'ın izni ile kurtulurlar.

Dua:

Rabbiy inniy mağlubun fantasır, vecbür kalbil münkesir, vec'mâ şemlil müddesir, inneke enter rahmanül muktedir; ikfiniy yâ Kâfi fe enel abdul muftekir ve kefâ billahil veliyyen ve kefâ billahil nasıyra; inneş şirke lezûlmün azîm. Ve mallâhu yuriydu zulmen lil ibad. Fekutia dabirul kavmilleziyne zalemu, velhamdulillahi rabbil alemiyn.

Manası:


Rabbim, yenildim; ne olur yardım et. Nusretinle muzaffer eyle. Kırılmış kalbimi birleştir, bütünleştir, tekleştir. Parçalanan birliğimi topla. Zira sen, kesinlikle Muktedir Rahman’sın. Bana yet, ey Kafiy. Zira ben senin hiçbir şeyi olmayan kulunum. Veliy olarak Allah yeter, Nasıyr olarak Allah yeter. Kesinlikle şirk Azıym bir zulümdür; ve Allah, kulları için zulüm dilemez. Zulmeden topluluğun arkası kesilmiştir; alemlerin Rabbı olan Allah’a hamd olsun.

24 Kasım 2010 Çarşamba

Aramayan Sevgili İçin Okunacak Dua

Aramayan sizi unutan sevgilinizin araması için; abdest aldıktan sonra Allah rızası için 2 rekat namaz kılınır ve namazın ardından 7 adet İhlas Suresi, 7 Adet Felak Suresi, 7 Adet Nas Suresi ve 7 Adet Ayet-el Kürsî okunur. Ve bundan sonra niyet edildikten sonra 7 defa aşağıda ki duayı okuyun


Rabbena la tuziğ gulûbena ba'de iz hedeytenâ ve heblena min ledunke rahmeh. İnneke ente'l-vehhâb. "Rabbena inneke camiu'n-nasi liyevmin la raybe fih. İnneke la yuhlif'ul-mîad."


Manası

Ya Rabbi! Bizi doğru yola eriştirdikten sonra kalplerimizi kaydırma. Katından bize rahmet bağışla, sen çok bağışlayansın. Ey Rabbimiz! Kendisinde şüphe olmayan bir günde insanları muhakkak sen toplayacaksın. Allah veridği sözden kesinlikle geri dönmez.

8 Kasım 2010 Pazartesi

İftiraya Uğrayanların Edeceği Dua

Hayatta insanların ne ile karşılaşacağı belli olmuyor hiç bir zaman. Kaza, bela, musibet vs. Bunların içinde en kötüsü en çirkini de iftiradır. Suçsuz olduğunuzu ortaya çıkarmak, masumluğunuzu kanıtlamak için 2 rekat hacet namazından sonra aşağıda ki duaları okumak tavsiye edilir.

(En'am 24)
Bismillahirrahmanirrahim.

انظُرْ كَيْفَ كَذَبُواْ عَلَى أَنفُسِهِمْ وَضَلَّ عَنْهُم مَّا كَانُواْ يَفْتَرُونَ
Unzur keyfe kezebû alâ enfusihim ve dalle anhum, mâ kânû yefterûn(yefterûne).
Bak! Kendilerine karşı nasıl yalan söylediler. İftira etmiş oldukları şey, onlardan sapıp gitti (uzaklaştı).
 ---------------------------------------

Hızır A.S. Duası

Hızır Duası olarakta bilinen bu dua. Hızır A.S'ın ab-ı hayat suyundan içmesine ve kıyamete kadar ömrünün uzatılmasına vesile olmuştur.

Dua:

Bismillahirrahmanirrahim.

Maşaallah la kuvvete illa billah.
Maşaallah külli ni'metin minallah.
Maşaallah elhayrü küllihi biyediilah.
Maşaallah la yusrifüsuue illallah.

Manası:

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

Allah neyi dilerse o olur. Kuvvet ve kudret ancak Allah'ındır. Allah neyi dilerse o olur. Her nimet Allah'tandır. Allah neyi dilerse o olur. Hayrın tamamı Allah'ın kendi kudretindendir. Allah neyi dilerse o olur. Fenalıkları insanlardan defeden ancak Allahü Teala'dır.