29 Ağustos 2010 Pazar

Geri Çevrilmeyen Dilek Duası

İlk olarak belirteyim dilek duası lakin bir sureden bahsedeceğim. Surenin adı inşirah suresi.
Kur'an-ı kerimin bütün surelerinin, ayetlerinin binlerce sırrından biride bu surede saklıdır. Halis bir niyet ile istediği bir şey için bu sureyi sürekli okuyan kişinin duaları biiznillah kabul olur. Tecrübe edenler mevcut.

İnşirah Suresi

Okunuşu ve Meali

Elem neşrah leke sadrek
ve vâda’na anke vizrek
elleziy enkada zahrek
ve refâ’na leke zikrek
Feinne meâl usri yüsren inne meâl usri yüsra
Feizâ ferağte fensab ve ilâ rabbike fergab 

Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
Ve yükünü indirip-atmadık mı?  
Ki o, senin belini bükmüştü;
Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
Ve yalnızca Rabbine rağbet et.

19 Ağustos 2010 Perşembe

Çok Güçlü Bir Dİlek Duası

Bismillahirrahmanirrahim
Allahümme bihuşuil-kalbi indes-sücudi leke ya seyyidi biğayri cühudin ve bike ya Allah ya Celil fela şey'e yüdanike fil-vefai bil-uhudi ve bikürsiyyikel-mükelleli binnuri ila arşikel-mecidi ve bima kane tahte arşike hakkan kable en tahlukas-semavati ve savt'er-ruudi künte iz künte misle ma lem tezel katt ilahen urifte bit-tevhidi fec'alni minel-muhibbine vel-mahbubin'el-mukarrebin'el-aşıkın.Ya Allah, ya Allah, ya Allah, ya Allah, ya Allah, ya Allah, ya Allah, ya Allah.


Manası:

13 Ağustos 2010 Cuma

Teravih Namazı

Teravih Namazı ramazan ayında kılınan bir namazdır. Yatsı namazından sonra kılınması gereken bu namaz, günümüzde yatsı namazı ile beraber kılınmaktadır. Münferit olarakta kılınabilir fakat cemaatle kılınması daha eftaldir.

Teravih namazı farz değildir ve bu yüzden kılınmayan teravih namazının kazası olmaz. 20 rekatten oluşmaktadır, ister her 2 rekatte bir selam verilek isterse 4 rekatte bir selam verilerek kılınır.
Teravih namazı kuvvetli bir sünnet olmasının  yanı sıra, iftarda yenilen yemekleri vücudun daha rahat hazmetmesinde de faydası vardır.

11 Ağustos 2010 Çarşamba

Meleklerin Duası

Rabbi zikretmek her zaman sevap ve bereket kapısı olmuştur biz kullara. Kimi zaman bir defa Allah diyerek kimi defa çeşitli tesbihatlarla...

Rabbi çok güzel zikretmenin bir şekli daha vardır, o da meleklerin duasıdır. "Subbuhun kuddüsün rabbüne ve rabbül melaiketi verruh."
"Allâh-ü Teâlâ bütün noksan sıfatlardan münezzeh ve mukaddestir. Meleklerin ve Rûh (Cebrâil)’in Rabbidir."

9 Ağustos 2010 Pazartesi

Salavat-ı Şerif'in Önemi

Bildiğiniz üzere salavat peygamber efendimize selam gönderip onu halis niyetle anmaktır.
Peygamber efendimize salavat getirmek çok güzel çok faziletli bir eylemdir. Allahu teala efendimize salavat getiren kullarını çok sever ve bu kullarının duasını geri çevirmez.

Bağışlanma Ayı Ramazan

Ramazan ayı bol bereket ve rahmet ayıdır. Koskoca bir sene içerisinde en verimli geçirmemiz gereken aydır ramazan.
Bu ayda kendimize çeki düzen vermeli, ibadetlerimize dikkat etmeliyiz. Ramazan ayında yapılan dualar kabul olacağından bol bol tevbe-istiğfar duasını okuyarak kendimizi affettirmeliyiz.

8 Ağustos 2010 Pazar

Ramazan Ayı Geliyor

11 Ayın sultanı mübarek ramazan ayı 10 Ağustos'ta kılınacak ilk teravih namazı ile hayatımızı şereflendirecek. Bu mübarek ayda işlenen her sevaba kat kat sevap verilecek, bu yüzden bu ayda ibadetlere, sadakalara ve insanlar ile ilgili ilişkilerimizde dikkatli olmamız gerekiyor.

Sanki şu anda her yer kendini bu mübarek aya hazırlıyor, etraf yavaş yavaş bu atmosfere girmeye başladı. Rahmet ve bereket ayı olan ramazan-ı şerifiniz şimdiden mübarek olsun.
Ramazan ayında okunacak duaları, yapılacak olan ibadetleri pek yakında burada yayınlayacağım inşaAllah.

6 Ağustos 2010 Cuma

Yüz Güzelliği İçin Okunacak Dua

Resulullah Aleyhissalâtü Vesselâm efendimiz Ebû Katâde’nin genç kalması için şöyle duâ buyurdu: “Efleha’llahü vecheke Allahümme bârik lehû fî şa’rihî ve beşerihî” (Allah yüzünün güzelliğini arttırsın. Allah’ım saçını ve vücudunu kendisi için mübârek kıl.) Ebû Katâde (ra) vefat ettiğinde 70 yaşındaydı ve 20 yaşında ki genç gibi görünüyordu.


Bu duayı yüzünüzü yıkarken, otururken, yürürken yani her halinizde okuyabilirsiniz.

Dilek Duaları - 5

Cumartesi günü; abdest aldıktan sonra mümkünse gece vakti Tevbe Suresinin 129. ayeti olan "fe in tevellev fe kul hasbiyellahu la ilahe illa huve aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arsil aziym" 1900 defa okunduğu takdirde biiznillah bir daha ki cumartesiye kadar dileğiniz kabul olur.

5 Ağustos 2010 Perşembe

Dilek Duaları - 4

Dilekler için okunduğu takdirde geri döndürülmeyen ayetlerden birisi de ayet-el kürsidir. Öyle ki bu ayet hakkında kur'an-ı kerimin kalbidir denilmiştir.
Sadece dilek için değil korktuğunuz vakit, zor durumda olduğunuz vakit sizin yardımınıza koşacak en büyük dualardan birisidir ayet-el kürsi.
Dilekleriniz için halis bir niyet ile 313 defa okunduğu takdirde Allah'ın izni ile kabul olur.